Links

Veel mensen hebben me geïnspireerd met hun waardevolle ideeën. Om ze hiervoor de eer te geven die hen toekomt, heb ik op deze website enkele links naar hun website opgenomen – tenminste, als ze er een hebben. Het merendeel van de mensen die mij hebben geïnspireerd komen uit de Engelstalige wereld en hebben hun website daarom in het Engels geschreven. Daarom heb ik hieronder  naast een paar links ook een interne link geplaatst naar de Engelse variant van deze webpagina.  De lijst is verre van compleet omdat de ‘oudere onderzoekers’  leefden voor de opkomst van het Internet en daarom nooit een eigen website hebben gemaakt. Hoewel ik nog steeds bij voorkeur  ‘echte’ gedrukte boeken lees, kan je op de websites van die onderzoekers/schrijvers  meestal wel interessante informatie vinden over hun centrale ideeën , en vaak ook een aantal kortere artikelen of blogs die door hem of haar zijn geschreven.

Ik nodig je hierbij uit om de ideeën op deze verschillende websites te verkennen. Voor mij is het verkennen van andermans ideeën een zeer belangrijke activiteit. Het kan veel tijd en energie vergen, maar het helpt ons eraan te herinneren dat onze gedachten en ideeën over het leven nooit helemaal uniek van ons zelf zijn en dat we altijd in een web van zinvolle, wederkerige relaties met andere mensen bestaan. En het maakt ons bewust van het feit dat ontzettend veel in het leven aan ons is gegeven – wat natuurlijk een gevoel van dankbaarheid opwekt.

De links naar Nederlandstalige websites volgen hier binnenkort!

Als je de links naar de Engelstalige websites wilt raadplegen, ga dan naar mijn Engelstalige website.

Uitzicht op ‘The Three Sisters’, Dingle Peninsula, Ierland

Buiten het raadplegen van deze interessante denkers via een rechthoekig digitaal scherm, bestaat er natuurlijk altijd het organische ‘worldwide’ web van het leven dat overal ons overal omringt: de  primaire wederkerige relatie met de levende niet-menselijke omgeving. Natuurlijk is die relatie ook altijd binnendeurs aanwezig, in de huiskamer of het kantoor, omdat we zonder niet in leven zijn. Maar om de kracht daarvan direct te ervaren, is het noodzakelijk om met enige regelmaat het binnendeurse bestaan, inclusief de beperkte kunstmatige  beeldschermen zoals degene waar je nu naar kijkt, te verlaten en ons te confronteren met het buitendeurse leven.